AKSARAY ADLİYESİ
Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü

AKSARAY ADLİ DESTEK VE MAĞDUR HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

(ADM)

 
 
Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğümüz; adli süreçte mağdurların, tanıkların ve diğer vatandaşlarımızın adalete erişimlerinin kolaylaştırılması yönünde çalışmalar yürütmektedir.
 
Müdürlüğümüz, suç mağduru ve tanıkların; çocukların, kadınların, yaşlı ve engelli bireylerin ifade ve beyan işlemleri sırasında kendilerini rahat ifade edebilmeleri ve ihtiyaca göre psiko-sosyal destek alabilmelerine olanak tanımakla adliyelerde aktif bir misyon üstlenmektedir.


Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü
 
Müdürlüğümüzde 1 müdür 12 uzman (2 psikolog, 7 sosyal çalışmacı ve 3 pedagog) ile 2 zabıt katibi aktif görev yapmaktadır. 

Aksaray Adliyesinin (0 382) 216 03 03 nolu santral numarası aranarak, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğüne bağlanabilirsiniz.


Uzman Kadromuz

S. NOUNVANIAD SOYADDAHİLİ TELEFONU
1 ADM Müdürü - Uzman Psikolog Fatih G. 1054
2 Pedagog  Z. Tuğçe M. 1408
3 Psikolog Sümeyye A. 1022
4 Psikolog Rabia G.A. 1408
5 Pedagog Dilek Ö. 1409
6 Sosyal Çalışmacı Hazal B. 1022
7 Sosyal Çalışmacı Elif F. O. 1379
8 Sosyal Çalışmacı Aliye K. 1409
9 Pedagog M. Cihad P. 1349
10 Sosyal Çalışmacı Emrullah B. 1349
11 Sosyal Çalışmacı Sevda Y. 1379
12 Sosyal Çalışmacı Edibe S. 1404
13 Sosyal Çalışmacı Şeyma A. 1404

 

Zabıt Katibi Kadromuz(Bilgilendirme ve Yönlendirme Bürosu/Çocuk Görüşme Bürosu)

S. NOAD SOYADDAHİLİ TELEFONU
1Sevda A.1018
2Mahmut A.1098

 

Müdürlüğümüz Hizmet Haritası

​​​​​ Adli Destek Çeşitleri ve Aşamaları

v.    Bilgilendirme ve Yönlendirme
 
Mağdurlar, adli süreç ve aşamaları, sahip oldukları haklar, kendilerine sunulan hizmetler ile başvurabilecekleri kurum veya kuruluşlar konusunda görevli personel tarafından bilgilendiriliyor. Gereken hallerde mağdura eşlik ediliyor.
 
Yapılan ön değerlendirme neticesinde adli süreçte daha fazla desteğe ihtiyacı olduğu değerlendirilen mağdurlar Kırılgan Grup Destek Bürosuna yönlendirilip hakkında uzmanlar tarafından bireysel değerlendirme yapılıyor ve psiko-sosyal destek süreci başlatılabiliyor.

 

v.    Kırılgan Grup Destek Bürosu
(Psiko – Sosyal Destek / İfade Alma Süreçlerinde Uzman Desteği)

 
Mağdurun ifadesi alınmadan önce kaygı düzeyinin düşürülmesi ve kendisini daha rahat ifade edebilmesi amacıyla, içinde bulunduğu ortam, süreç ve ilgili kişiler hakkında bilgi veriliyor. Uzmanlar tarafından adli süreç boyunca mağdura eşlik edilebiliyor. Gerekli görülmesi halinde Bireysel Değerlendirme ve Vaka Yönetimi yapılabiliyor.

 

v.    Adli Görüşme Odaları (AGO)
 
Kaygı düzeyi yüksek görülen suç mağdurlarının ifade ve beyan işlemleri sanıkla yüz yüze gelmeden özel olarak hazırlanan Adli Görüşme Odalarında (AGO) uzmanlar eşliğinde alınabiliyor. Bu sayede kaygı düzeyleri düşürülen mağdurların, kendilerini daha rahat ifade edebilmelerine olanak sağlanıyor.

 

v.    Mağdur ve Suça Sürüklenen Çocuklar Hakkında Sosyal İnceleme Raporları (SİR)

Yargılama sürecinde gerekli görülmesi halinde sosyal ortam incelemesi de yapılarak çocuğu suça iten nedenler araştırılarak yeniden suça yönelmesinin önlenebilmesi amacıyla alınması gereken tedbirler belirlenerek hazırlanan sosyal inceleme raporlarında çocuklar hakkında alınması gereken koruyucu ve destekleyici tedbir kararlarına işaret ediliyor.

 

v.    Boşanma, Velayet, Kişisel İlişki, Evlat Edinme vb. Davalarda (SİR)
 
Uzmanlar tarafından aile mahkemelerinde görülen boşanma ve velayete ilişkin davalarda taraflar ve ilgili kişiler ile görüşülüp, gerekli görülmesi halinde sosyal ortam (ev) incelemesi de yapılarak, sosyal inceleme raporu (SİR) hazırlanıyor.
 
Bu raporlara özellikle velayetleri istenilen çocukların görüşleri de yansıtılarak velayet ve kişisel ilişki tesisine ilişkin mahkemelere öneri ve değerlendirmelerde bulunuluyor. Ayrıca yapılan tespit ve değerlendirmelerden yola çıkılarak ebeveynlere ve/veya çocuklara yönelik aile/ boşanma ve/veya ebeveynlik danışmanlıkları önerilebiliyor.

Dava sürecinde bulunuyorsanız dosyanızın görevlendirildiği uzmanı öğrenmek için Bilgilendirme ve Yönlendirme Bürosuna (1018-1098) başvurabilirsiniz. Daha sonra ilgili uzmanın dahili numarasından kendisine ulaşarak randevu alabilirsiniz.

 

v.    Adli Yardım Başvuruları
 
Maddi durumu elverişli olmayan kişilerin, adalete erişimlerinin güçlendirilmesi amacıyla oluşturulan adli yardım başvuru formu, e-devlet/UYAP vatandaş portal yanında fiziki olarak müdürlüklerimizden de temin edilebiliyor. Adli yardım konusunda bilgilendirmeler yapılıyor.

 

v.    Çocuk Teslimi ve Kişisel İlişki İşlemleri
 
5. Yargı paketi ile yapılan düzenlemeler sonrasında çocuk teslimi ve çocukla kişisel ilişki kurulmasına ilişkin iş ve işlemler, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüklerinde bulunan Çocuk Görüşme Büroları aracılığıyla gerçekleşmektedir.

Bu aşamada talepler ÜCRETSİZ şekilde Aksaray Adliyesi F blokta bulunan Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüklerine yapılabilmekte olup teslim ve iade işlemleri Aksaray Coğlaki Mahallesinde bulunan Çocuk Görüşme Merkezinde yapılabilmektedir.


İlk başvuru için gerekli belgeler

İlk başvuruyu belgelerini tamamlayarak dosyasını açtırmış olan Hak Sahipleri daha sonra kişisel ilişki için müdürlüğümüzün Çocuk Görüşme Bürosuna ait 0501 725 34 17 GSM hattını mahkeme kararından 48 saat önce arayarak başvurusunu oluşturabilmektedir.

 

Sosyal İnceleme Raporu İçin Nasıl Randevu Alabilirsiniz

Sosyal inceleme raporu düzenlenmesi için ilgili mahkeme tarafından Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü'nden talepte bulunulduktan sonra, Aksaray Adliyesinin (0 382) 216 03 03 nolu santral numarası aranarak, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğüne bağlanabilirsiniz.
 
Uzmandan randevu tarihinizi aldıktan sonra görüşme için randevu gün ve saatinizde Aksaray Adliyesi - Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğünde hazır bulunmanız gerekmektedir.
 
Müdürlüğün Adresi:
Aksaray Adliyesi F blok Zemin Kat Merkez/AKSARAY
Tel: 0382 216 03 03-1098,1018


Çocuk Görüşme Merkezi Adresi:
Coğlaki Mah. Kurtuluş Cad. No:13 Merkez/AKSARAY 
Tel: 0501 725 34 17

 

Aksaray Çocuk Görüşme Merkezi tanıtım broşürü için tıklayınız.

ADM  tanıtım broşürü için tıklayınız.

ADM ve AGO görselleri için tıklayınız.

AGO broşürü için tıklayınız.

AGO kullanım infografisi için tıklayınız.

Adli Yardım başvuru formu için tıklayınız.

 

 

 

ADLİ GÖRÜŞME ODASINDAN GÖRÜNTÜLER